Veelgestelde vragen

We hopen je met de onderstaande vragen tot dienst te kunnen zijn.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

De startplaats is bij Mijn Praag Tours (100 meter achter het oude stadsplein in hartje centrum). Dit is ook het geval bij een excursie met de bus.

Ons adres is:
Mijn Praag Tours
Michalská 12, Praha 1, Prague
Al onze rondleidingen worden in het Nederlands gegeven. Echter zijn de rondleidingen in de kastelen, de bierbrouwerij en Theresienstadt in het Engels, maar de Nederlandstalige gids blijft altijd bij je tijdens deze excursies.
Ja natuurlijk! Voor kinderen onder de 10 jaar geldt halve prijs voor de meeste tours.
Je kunt betalen bij aanvang van je tour. Dus je boekt vooraf en betaalt op locatie. Er kan alleen contant worden betaald. We accepteren Tsjechische kronen en euro’s.
Wij kiezen voor kwaliteitsexcursies. Wij onderscheiden ons door je net die plekjes te laten zien die je bij een andere excursie niet zou zien. Onze Nederlandse gidsen zijn niet alleen enthousiast en ervaren, maar wonen ook al jaren in Praag. Wij rekenen geen boekings- en annuleringskosten. En je kunt gewoon betalen op de dag dat je je tour of excursie hebt. Ons doel is vooral dat jouw bezoek aan Praag onvergetelijk wordt.
Wanneer je een tour boekt of annuleert bij Mijn Praag Tours brengen wij geen boekingskosten of annuleringskosten in rekening.
Wanneer je, telefonisch of per email, contact met ons opneemt staat een Nederlands sprekende medewerker je graag te woord. Mijn Praag Tours heeft een Nederlands management en Nederlandse gidsen in dienst.
We zitten heel centraal in het centrum van Praag, op maar 100 meter achter het oude stadsplein in hartje centrum.

Ons adres is:
Mijn Praag Tours
Michalská 12, Praha 1, Prague
Je kan overal in Praag kronen pinnen. Als je gaat pinnen vraagt de automaat: with conversion of without conversion. Kies dan voor without conversion. Je kan natuurlijk ook euro’s wisselen bij de wisselkantoren. Zoek dan een kantoor met 0% commissie.
Taxi’s zijn overal beschikbaar. Probeer een taxi te nemen die op de meter rijdt. Je kan een taxi aanhouden door je hand op te steken. Ook kan je een taxi reserveren door zelf te bellen, of dit door de receptionist van je hotel of restaurant laten doen. Een voorbeeld van goede taxibedrijven zijn; AAA taxi, City taxi en Profi taxi. In Praag kun je ook gebruik maken van Uber (via de App). Er rijden meer dan 1.000 Ubers in Praag, dus er is er altijd wel eentje bij je in de buurt.
Het openbaar vervoer in Praag is zeer goed geregeld, óók voor toeristen! Je kan gebruik maken van trams, metro’s en bussen, dit alles op één kaartje. Tickets zijn te kopen voor 30 minuten (24kc), 90 minuten (32kc), een hele dag of 3 hele dagen. Overstappen binnen de tijd van de ticket is toegestaan. Je kan de tickets kopen in de machines bij de metro-ingangen of bij sommige hotels en kiosken.
Heb je een vraag over onze tours? Neem dan contact met ons op.